En milstolpe passerad!

Inför denna sommar så hade vi satt upp ett mål att när sommaren var över skulle jag ha kastat mellan 58-60m och som jag har skrivet lite om förut så vill man ju ofta ha de bästa så mitt mål för sommaren blev 60 meter.

Datumet 2015-05-23 är en dag som jag kommer komma ihåg för igår så hände det, första gången över 60 meter 60,25 och pers med 227cm. Det var enorm lycka och är en milstolpe för en diskuskastare. Jag trodde inte att det skulle komma så här pass tidigt på säsongen men det var väldigt bra förhållanden, motvind lite snett ifrån höger. Vilket är perfekt för diskuskastning. Underbar känsla!!

Det var Lag-SM kval i Eskilstuna som vi var på. Vi i Upsala IF mötte KFUM Örebro, Västerås FK, IFK Umeå, Huddinge AIS och IF Göte Karlstad på den manliga sidan. Upsala slutade på en hedrande andra plats bakom Huddinge och får i och med detta stanna kvar i samma division till nästa år. Jag kastade även slägga och där fick jag ihop 50,40 vilket även de var ett pers. Helgen kunde inte ha blivit bättre för min del. En helg som jag inte kommer glömma!

Kommande är en liten kvällstävling i Växjö på onsdag sedan blir det Folksam Challenge i Uppsala den 7/6. Mycket att se fram emot!

Fullständig resultatlista:

http://smfriidrott.com/resultat/2015/150523lagsmkval_resultat.html 

Nedan klipp på mitt första 60 meters kast:

 

 

/Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.