Officiellt uttagen till JEM22

Under gårdagen blev det officiellt att jag kommer att få åka till Tallinn, Estland 7-13/7 och tävla på Europas Junior mästerskap för under 23 år. Det är som att gå upp för en stege, först måste man klara en kvalgräns, sedan ska man bli uttagen och där efter ska man prestera på tävlingen man blivit uttagen till.  Bitarna fallen på plats undan för undan och det är bara ett steg kvar.

Det är en stor ära att få representera Sverige, det är något jag ser fram emot otroligt mycket. Diskus-kvalet går den 9/7 där 30-talet aktiva ska slås om 12 finalplaster till dagen därpå, när finalen går av stapeln. 2013 var jag med på JEM19, alltså upp till 19år, där  jag slutade på plats 17 och kom där med inte till final. Jag var rankad som 23 man innan tävlingen så jag är nöjd med min sjuttonde plats. I år har jag bättre förutsättningar, det är en ny sits för mig på denna nivå som jag inte helt är van med. Jag ser det som en utmaning och jag vet att jag kommer komma dit i bra form och redo att kasta på min toppnivå.

 

Hela uttagningen:

http://www.friidrott.se/elit/uttag/uttagning15ju.aspx

 

 

/Simon

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.