Om mig

Jag heter Simon Pettersson och kommer ifrån en liten by mitt emellan Uppsala och Gävle som heter Sixarby. Mitt friidrottande började vid 7 års ålder och sedan dess har jag varit fast. Min moderklubb är Örbyhus IF och idag är jag iklädd Hässelby SKs dress.

Träningen är idag mitt liv och det är något som jag verkligen tycker om! Jag har hållit på med idrott sedan jag var liten och har provat på allt från pingis till bandy, golf och fotboll, men tillslut  kände jag att friidrotten var det jag ville hålla på med. Mångkampens variation var det jag fastna för de första 12 åren. Hoppningen barfota på gräset nere vid Örbyhus IP, kastpassen eller intervallerna på grusvägen bakom Våxnäshallen i Karlstad där jag gick på friidrottsgymnasiet i tre år – det var riktigt kul! Under en period märkte jag att kastgrenarna gick allt bättre och att utvecklingen gick lite snabbare där än i de andra grenarna. Det blev min starka sida i mångkampen och med det kom att jag att bli en ”kastande mångkampare” som i min värld innebar att jag satsade på mångkampen med en betoning på kastningen i träningen. Tiden gick och jag gled mer och mer över till enbart kastgrenarna.

Sedan våren 2013 är jag enbart diskuskastare, bosatt i Växjö och tränar med Vésteinn Hafsteinsson. Jag har valt att gå in helhjärtat för att nå så långt som möjligt och jag ser det som som en stor, rolig utmaning!

Född 1994
Bor Växjö
Vikt 118kg
Längd 1,98m
Vingspann 2,04m