European Cup Winter Throwing i Leiria

En veckas läger och en tävling på det, inget att klaga på. Det var riktigt bra läger och tävling lika så. Vi var på ett ställe i Portugal som heter Leiria, mycket trevligt ställe med fin bebyggelse och bra träningsförhållanden. Vi hade tur med vädret, var egentligen sol och 22-24 grader varje dag. Det har de senaste månaderna gått lite trögt i utvecklingen tekniskt. Vissa bitar har inte helt fallit på plats, vi har vandrat lite fram och tillbaka i Sahara kan man säga och testat och försökt hitta rätt och nu efter detta läger så känns det som att allt är back on track igen.

European Cup Winter Throwing är en kasttävling där varje land får delta med en aktiv per gren och klass. Jag var med i diskus och kula. Det var 15 deltagare i diskusen och med andra ord 15 länder kontra 17 i kulan. Jag kastade 55,30 i diskusen och slutade 8, 9cm ifrån förra årets pers och klarade JEM kvalgränsen till sommarens Junior Mästerskap i Tallinn.

Kulan gick bra, 16,19 blev slutresultatet vilket är pers utomhus med 19cm. Jag slutade som 13 man och det var även en lagtävling i U23 klassen på killsidan där vi slutade 6a, jag stötte kula och kastade diskus, Quincy Andersson kastade spjut och Anders Eriksson slägga.

Nästa tävling kommer jag göra i USA om ungefär en månad i samband med ett lägger som träningsgruppen Global Throwing åker på. Totalt sett kommer det bli 3-4 tävlingar där nere som det ser ut i dagsläget så det ser jag fram emot riktigt ordentligt.

Resultatlista ifrån helgen: http://leiria2015.com/en/oficialresults.pdf

Nedan är lite bilder och klipp ifrån veckan.

 

 

 

/Simon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.