Tumme ner och tumme upp i Växjö

I helgen tävlade jag, liksom många andra. Jag höll till i Växjö på Växjö inomhus kast. Fördelen med denna tävling är att de har möjlighet att nyttja Tipshallen så tävlingar i diskus och spjut blir möjlig. Så som diskuskastare blir denna tävling med andra ord ganska attraktiv och jag kastade även vikt.

Innan tävlingen hade jag och min tränare sagt att jag skulle nöja mig med ett resultat mellan 50-55m om tekniken var bra. Slutresultatet blev 51,40 och tekniken var tyvärr ej där jag ville att den skulle vara. Teknikarbetet går vidare och siktet ställs in på 28/2-1/3 när det arrangeras en till diskustävling (World Indoor Throwing), dock går den samma helg som JSM men jag hoppas kunna kombinera dessa två.

Tummen upp idag var viktkastningen, jag slog mitt tidigare pers med nästan 2 meter. 16,57 lyder det nya perset vilket jag är väldigt nöjd med. Det var en bra genomkörare inför JSM.

Det är skönt att vara igång och tävla igen, det är ju ändå de som man oftast tränar för. Rödblå vinter i Göteborg blir nästa tävling och kula står på programmet.

 

/Simon

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.