Öland bjöd på erfarenhet

Dagens tävling på Ölandsspelen blev slutresultatet 51,32.

bild 1

Det var en rolig sådan med tanke på förutsättningarna.

Cirka 47 meter ut på sektorns  högra sida så började en liten kulle ta vid och på den stod en brunn som vattnet till bevattningssystemet kom ifrån. Kastning på den högra sidan var med andra ord inte att rekommendera så de flesta försökte hålla sig på på andra sidan inkluderat mig. Vilket i fjärde omgången visade sig vara lättare sagt än gjort, jag missade lite och diskusen landade strax innan den lilla kullen. För att sedan studsa och fortsätta färden in mellan segmenten på brunnens kant och nätet som omringade den, med ett plums så var den borta. Tankarna på att försöka gå i och leta upp den försvann precis när jag såg att det var över 2 meter djupt och att vattnet  fick en att tänka på kaffesump. På flera sätt så tilltalar idrottsplatser med dessa slags inslag mig. Det är mycket själ i dom och det lättvindiga kan ibland vara det bästa. Jag får en skön känsla av de och tycker att det är väldigt kul att åka och tävla på sådana idrottsplatser. Det är givande på många sätt.

Tävlingsledningen ordnade den lilla incidenten med diskusen på bästa sätt så jag är nöjd och tackar dom för de!

 

För första gången i mitt liv så har jag varit på Öland. I samband med tävlingen så tog jag mig en tur på den fina ön som jag för övrigt tycker var väldigt vacker.

bild 3

Alla dessa väderkvarnar som stod utmed vägarna var något i min smak. Jag hoppas att jag kommer dit någon mer gång!

 

/Simon

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.