PB i Kula på Uppsalaspelen!

 

Härlig dag i Uppsala med helt okej kastning i diskusen och överraskning i kulan.

Uppsalaspelen-14

Diskusen började med ett x vilket mest berodde in en för spänd överkropp och miss teknikmässigt. Det brukar alltid vara skönt att få ett godkänt kast i första på någorlunda bra längd vilket jag har skaft lite svårt med i en del tävlingar i sommar. Förmågan att vända en tävling ifrån en lite halvdålig öppning är något som jag jobbar på. Det känns som att de blir bättre,  små framsteg på grund av att jag gör dessa misstag som i första Kastet igår. Då får jag möjlighet att träna mig på de situationer som  jag i dagsläget inte har full koll på vilket är en positiv erfarenhet. Dagens slutresultat blev tillslut 52,58 vilket jag är helt nöjd med.

 

Kulan bjöd mig på en överraskning, vilket innefatta ett PB med 66 cm. Ifrån 15,27 till 15,93 (stor glädje). Stötningen är lite instabil tekniskt men det  känns som jag har ganska klart för mig vad jag behöver jobba på,  vad som var skillnaden på persstöten och de andra stötarna. Så det är bara att köra på och sikta in siktet på SM i Umeå 1-3/8 som nästa kultävling äger rum för min del.

 

Tacke och bock!

/ Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.