Ups and downs

Sveriges friidrottare gjorde i helgen upp på Friidrotts SM, Svenska mästare korades på Hällåsen i Söderhamn. Det bjöds på väldigt fint och varmt väder vilket gjorde att förutsättningarna för bra resultat steg. Visserligen räckte inte det fina vädret till för att mitt diskuskastande skulle stämma. Jag slutade på 55,56 och en 5:e plats. Placeringsmässigt var det som jag var rankad inför tävlingen men resultatmässigt hade jag högre förväntningar.Det har gått lite sämre tekniskt de senaste veckorna. Känslan jag hade för någon månad sedan har gått och gömt sig. Men det är som min tränare brukar säga det finns alltid runt hörnet. Jag tror mycket på de, just denna gången behöver jag lite extra tid att ta mig runt hörnet. Mycket av det handlar om att inte grubbla för mycket. Jag känner att jag vet vilka bitar som jag behöver förbättra i kastet så det är bara att jobba vidare och gnugga det tills det sitter.

Jag stötte kula denna helg också vilket visade sig bli helgens höjdpunkt för min del. Efter att ha gjort ett övertramp, tre stötar på 16,22 och en på 16,28 så fick jag i sjätte och sista omgången i väg den 7,26 kg tunga kulan 17,30 vilket resulterade i en fjärde plats och personligt rekord med 92 cm. Det var över all förväntan, jag kände att jag hade lite längre längder i kroppen än de som jag tidigare presterat i år men att det skulle bära i väg en bit över 17 meter var en extremt glad överraskning. Det var även skönt att få en revans efter diskusen dagen innan.

Nu väntas två tävlingar i helgen, en i Göteborg den 14/8 och en i Umeå 16/8 och därefter JSM i Kalmar den 21-23/8. jag ser fram emot att försöka få in dessa tekniska bitar som jag saknade i helgen, det är en spännande utmaning.

 

 

Nedan finns filmer ifrån tävlingen:

 

/Simon