Dubbelt PB på SM i Umeå

I helgen genomfördes årets Svenska Mästerskap i friidrott som i år gick i Umeå. För egen del så kan jag inte vara nöjdare!

I fredags genomfördes herrarnas kula. Jag öppnade tävlingen med en stöt på 15,17 och ökade därefter till 15,66 och 15,90. Vilket gav mig en åttonde plats efter grundomgångarna och möjligheten till de tre finalomgångarna. Fjärde nådde 15,68 och i femte omgången så kom de som jag hoppats på 16,00 PB med 7cm och första gången över 16meter. Placeringen förändrades inte i finalomgångarna, jag låg kvar och slutade på en åttondeplats som jag är mer än nöjd med.

 

 

I Lördags gick diskustävlingen och det blev en väldigt bra och rolig tävling. Tre man över 60meter med Daniel Ståhl först på 63,69, Axel Härstedt 62,39 och Leif Arrhenius på tredjeplatsen på 60,46.

Jag hade min bästa tävling hittills i min karriär. Jag kastade 55,39 som längst och hade även 50,48 53,32, 55,21, 53,86 och 54,65 så tre kast över mitt gamla PB på 54,28 som jag gjorde på Världsungdomsspelen i Göteborg i slutet av juni.

55,39 räckte till en sjätteplats så jag upprepa och försvarade den platsen ifrån förra året, skillnaden är att jag förra året kastade 49,71.

Jag är otroligt nöjd med detta och jag vill tacka för allt stöd jag fått! Utan det så skulle det inte gått som det gick så stort tack!

Nu har jag uppnått de mål vi satt upp innan säsongen startade. Att kasta längre med 2kg diskusen i år än vad jag gjorde med 1,75kg diskusen förra året (54,68) och göra över 16meter i kulan. Men mycket vill ha mer i många fall och det är inte annorlunda i detta fallet. Nästa helg åker vi till Gävle för JSM och då kommer en ny möjlighet till att stöta och kasta.

 

 

Tack!

/ Simon

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.