Silver till Sixarby-Simon – Sport – arbetarbladet.se

Main logo

TIPSA OSS!

Silver till Sixarby-Simon

– Min största framgång hittills i diskusringen. Jag klarade hem silverplatsen och ordnade en svensk dubbelseger. Ja, 20–årige kastartalangen Simon Pettersson från Sixarby utanför Örbyhus, visade än en gång härliga takter.

Tillsammans med Daniel Ståhl från Spårvägen, representerade han Sverige i Nordiska Baltiska mästerskapen. Mästerskapen avgjordes Österbro Stadion i Köpenhamn i helgen.

Simon som numera tävlar för Upsala IF fick till två kast som båda mätte 52, 93 och klarade med dessa resultat en dubbelseger till Sverige. Han fick tillsammans med Daniel Ståhl kliva upp på prispallen och jubla.

– Ja, det här satt verkligen skönt nu när jag också hade den blågula dressen på mig, sa Simon efter mästerskapet. Landslagskompisen Daniel vann mästerskapet i stor stil.

– Nu känner jag att bättre resultat är på gång och jag satsar närmast på stora SM, som till helgen avgörs uppe i Umeå. Den 8-10 körs sedan JSM på Gunder Hägg arena i Gävle. Jag ser fram emot båda tävlingarna, sa juniorlandslagsmannen från Sixarby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.