Friidrott.se skriver

För att se hela artikeln klicka här!

”Största och häftigaste jag gjort”

Inför Friidrottsgalan 22 november låter friidrott.se de nominerade minnas tillbaka på friidrottsåret 2017.
Simon Pettersson minns året med rak rygg. Det var året då han tog sig från kval till final i landslagsdebuten och blev 11:a i världen. Utesäsongen 2017 bjöd också på personbästa och en första Finnkamp.
På alla tre Folksam GP-tävlingar levererade Simon långa längder och höga placeringar.
Nu är Simon nominerad till Friidrottsgalans pris Årets genombrott i landslaget och Årets prestation i Folksam Grand Prix.
– Att bli nominerad är väldigt hedrande. Det är första gången jag blir nominerad så det är väldigt roligt, säger Simon.

Vad minns du starkast av friidrottsåret 2017?
– Ska jag summera 2017 så kan jag egentligen bara säga positiva saker. Det har gått över förväntan! Målsättningen var att ta mig till VM men med tanke på kvalitén i svensk diskus just nu så visste jag att det skulle bli tufft. VM är det största och häftigaste jag gjort, otrolig känsla att stå där inne på stadion med fulla läktare och Usain Bolt och Mo Farah sprang varv på varv med stående ovationer.
– Friidrotts-SM är också en tävling som jag kommer komma ihåg med min första SM-medalj i diskus. Många erfarenheter och jag är väldigt tacksam för att jag fick möjligheten till det.

Berätta om din debut i landslagets seniorkläder
– Debuten gav en enorm längtan till att göra det igen. När man går in i ett kval så har man givetvis förhoppningar och målsättningen att göra så bra ifrån sig som möjligt. Att det skulle bli som det blev kunde jag bara drömma om. Jag skulle velat kasta lite längre i finalen men är ändå väldigt nöjd.

Hur kommer det sig att du valde att kasta på alla tre FGP-tävlingar?
– GP-tävlingarna är väldigt roliga och bra arrangerade med bra motstånd. Finns det bra tävlingar i Sverige så känns de logiskt att vara med på dem.

Vad är nästa års mål?
– Målet för 2018 är definitivt EM i Berlin. Jag hoppas på att kasta tillräckligt långt för att komma med dit och göra bra ifrån mig där.
Alla nomineringar
/Frida Hogstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.