Pers och Guld i Arad, Rumänien

Europeiska vinterkastet är nu avklarat och ja… det var en riktig upplevelse. Firfirica Alin Alexandru ifrån Rumänien var ”The Guy to beat” han vann JEM i Tallinn förra året när jag blev 5a och var den som gick in i tävlingen med det bästa personbästat följd av mig själv.

Min inledning var väldigt risig, med två ogiltiga kast som egentligen var på grund av att det kändes väldigt bra. Ivrigheten att kasta tog över lite för mycket och gjorde att jag gjorde missar tekniskt. Men i tredje kastet så fick jag iväg diskusen 56,50 och kände att jag var med i matchen igen. 4:e och 5:e var båda 60,28 vilket betydde Pers med 3 cm ifrån förra året vilket förde mig upp i Guldposition. I näst sista omgången ökade Firfirica till 59,28 vilket var en stämningshöjare så inför sista omgången så var det livligt på runt ringen vilket jag älskar. 59,00 mätte mitt sista och Firfirica fick ett misslyckat kast och valde att trampa över. En rolig och lärorik tävling, kommer kunna ta med mig mycket ifrån den som kommer kunna hjälpa mig framöver. Ett pers och en första plats, det kan inte bli bättre!

Sverige hade för övrigt en väldigt bra helg, 3 Guld, ett Brons och 3 personliga rekord på 8 starter. Det är det bästa facit som Sverige haft under de 16 år som denna tävling arrangerats. Svensktkast är på gång! 🙂

/Simon

 

CIMG7182