JSM Gävle

Nu är tre ganska hektiska tävlingshelger avklarade och det avslutades i Gävle på JSM.

Jag hade en jämn serie i kulan med 15,72, x, 15,62, 15,48, x och 15,80. 20 centimeter ifrån pers vilket jag är nöjd med kulan har gått förhållandevis väldigt bra i år. Jag började säsongen med ett ute pers på 14,51 ifrån Folksam Chellengs förra året, som för övrigt var en riktig fullträff. Inomhus (vintern 2014) förbättrade jag inne perset till 15,39 och nu lyder ute perset 16,00 så utvecklingen går åt rätt håll.

Dagens 15,80 stöt räckte till en andra plats, bakom Arwid Koskinen som för andra gången i karriären stötte över 18 meter 18,12.

 

Diskusen som denna gång gick på annan ort än själva JSM:et vilket var lite synd men nu fick vi se lite mer av Gästrikland och besöka Sandviken. Det var en fin arena tycker jag, om jag inte missminner mig så var jag där och hoppade längd för några år sedan i jakt på ett klubbrekord.

Kastningen idag kändes bra, jag kastade 52,80 som längst och lyckades ta ett guld. Jag hade alla kasten inom 1,50meter vilket känns kanon bra, att stabiliteten finns där bygger självförtroende. Det var en väldigt fin dag med gynnsamma förhållanden, varmt i luften och fin motvind.

Nu är det inte så mycket kvar av sommaren men nästa tävling kommer att bli i Estland, på deras mästerskap för juniorer, utom tävlan. Det ser jag framemot med stor förtjusning, det kommer bli spännande.

Jätte nöjd med helgen!

Här är några bilder och klipp ifrån helgen.

 

 

 

Tack!

 

/Simon

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.